Re: [Ekiga-list] Ekiga built, but problems here

On Wed, Jun 17, 2009 at 10:33:45PM +0200, Eugen Dedu wrote:

> Zbigniew Baniewski wrote:
>> On Wed, Jun 17, 2009 at 06:54:51PM +0200, Eugen Dedu wrote:
>>> This is a known and unfortunate ekiga problem: your UDP packets are   
>>> greater than 1500 bytes, so they do not reach the destination.  
>>> Remove 5  or more unused video and audio codecs and try again.  grep 
>>> large  output.txt should not show anything.
>> Well, this helped partially. I mean: I can connect to Ekiga's echo service,
>> and I'm receiving a picture from Netmeeting peer - but he doesn't receive
>> anything from my side.
> Again: you should send the -d 4 output file from a communication which  
> works only in one direction.

OK, in a minute or two you'll receive.

>> Still the problem with (actually, "no") sound - but I'm trying to investigate.
>>>> Linphone). Another strange thing is, that although I'm able to point the
>>>> wanted audio devices in "preferences", the audio-related menu points totally
>>>> "grayed out" in menus (perhaps it'll become active only on connection?).
>>> I do not see what you are taking about, could you be precise?
>> The sound-related menu points were "grayed out" (inaccessible). But I see,
> In what menu?  Preferences->General->SoundEvents?  Audio->Devices?  
> Audio->Codecs?  What entry is greyed out inside this menu?

I tried again: maybe the changes in the settings - that were done meanwhile
- but now, when all codecs are "on", in "Chat" menu the "suspend video" is
"grayed out", and in "View" the following: "Remote Video", "PiP", "PiP in
Separate Window", "Normal Size", "Fullscreen".

Of course it is the case, when there's no video connection at all (that
"oversized packet" case, I suppose).
				pozdrawiam / regards

						Zbigniew Baniewski

[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]