[gcompris] Updated Slovenian translation



commit f2b76383ff61db36f4dce17de88bf0bea64afe0b
Author: Matej UrbanÄiÄ <mateju svn gnome org>
Date:   Tue Oct 30 21:48:17 2012 +0100

    Updated Slovenian translation

 po/sl.po |   18 +++++++++---------
 1 files changed, 9 insertions(+), 9 deletions(-)
---
diff --git a/po/sl.po b/po/sl.po
index 799ab54..0277237 100644
--- a/po/sl.po
+++ b/po/sl.po
@@ -10,8 +10,8 @@ msgid ""
 msgstr ""
 "Project-Id-Version: gcompris master\n"
 "Report-Msgid-Bugs-To: http://bugzilla.gnome.org/enter_bug.cgi?product=gcompris&keywords=I18N+L10N&component=general\n";
-"POT-Creation-Date: 2012-10-27 18:06+0000\n"
-"PO-Revision-Date: 2012-10-27 21:38+0100\n"
+"POT-Creation-Date: 2012-10-30 16:58+0000\n"
+"PO-Revision-Date: 2012-10-30 21:47+0100\n"
 "Last-Translator: Matej UrbanÄiÄ <mateju svn gnome org>\n"
 "Language-Team: Slovenian GNOME Translation Team <gnome-si googlegroups com>\n"
 "Language: \n"
@@ -5124,7 +5124,7 @@ msgstr "Povleci in spusti vrhnje obroÄe iz ene palice na drugo in prestavi stol
 
 #: ../src/hanoi_real-activity/hanoi_real.xml.in.h:8
 msgid "The puzzle was invented by the French mathematician Edouard Lucas in 1883. There is a legend about a Hindu temple whose priests were constantly engaged in moving a set of 64 discs according to the rules of the Tower of Hanoi puzzle. According to the legend, the world would end when the priests finished their work. The puzzle is therefore also known as the Tower of Brahma puzzle. It is not clear whether Lucas invented this legend or was inspired by it. (source Wikipedia &lt;http://en.wikipedia.org/wiki/Tower_of_hanoi&gt;)"
-msgstr "Uganko je izumil francoski matematik Edouard Lucas leta 1883. Obstaja legenda, ki govori o hindujskemu templju v kateremu so duhovniki stalno premikali 64 obroÄev po pravilih igre Hanojski stolp. Legenda pravi, da se bo svet konÄal, ko menihi konÄajo svoje delo. Uganka je zato znana tudi z imenom Brahmanski stolpi. Ni jasno ali je Lucas uganko izumil, ali pa ga je uganka navdihnila. (vir Wikipedia &lt;http://en.wikipedia.org/wiki/Tower_of_hanoi&gt;) "
+msgstr "Uganko je leta 1883 izumil francoski matematik Edouard Lucas. Obstaja legenda, ki govori o hindujskemu templju, v kateremu so duhovniki stalno premikali 64 obroÄev po pravilih igre Hanojski stolp. Legenda pravi, da se bo svet konÄal, ko menihi konÄajo svoje delo. Uganka je zato znana tudi z imenom Brahmanski stolpi. Ni jasno, ali je Lukas uganko izumil ali ga je navdahnila. (vir: Wikipedia &lt;http://en.wikipedia.org/wiki/Tower_of_hanoi&gt;) "
 
 #: ../src/hexagon-activity/hexagon.xml.in.h:1
 msgid "hexagon"
@@ -6333,7 +6333,7 @@ msgstr "Ponavljanje Åtetja in bistrenje spomina."
 
 #: ../src/memory_enumerate-activity/memory_enumerate.xml.in.h:5
 msgid "You can see some cards, but you can't see what's on the other side of them. Each card is hiding a number of pictures, or the written number."
-msgstr "VidiÅ lahko nekaj kart, toda na moreÅ videti kaj je na drugi strani. Vsaka karta skriva Åtevilo slik ali napisano Åtevilko."
+msgstr "VidiÅ lahko nekaj kart, ne pa tudi, kaj je na drugi strani. Vsaka karta skriva Åtevilo slik ali napisano Åtevilko."
 
 #: ../src/memory_minus-activity/memory_minus.xml.in.h:1
 msgid "Subtraction memory game"
@@ -6362,7 +6362,7 @@ msgstr ""
 "OdÅtevanje je videti takole: 3 - 1 = 2\n"
 "Åtevila na eni strani znaka je enako (=) morajo biti enaka Åtevilu na drugi strani. Tako je 3 (1,2,3) minus 1 (1) enako 2. Med raÄunanjem je dovoljeno Åteti naglas ali na prste, saj si tako laÅje zapomnimo Åtevila. Kot pripomoÄek je dovoljeno uporabiti tudi kocke, gumbe ali karkoli drugega. Äe imaÅ veliko bratov ali sester, lahko ÅtejeÅ njih! Ali tvoje soÅolce v Åoli. Poj seÅtevanke. Za vajo Åtej veliko stvari in kmalu boÅ seÅtevanje enostavno!\n"
 "\n"
-"V tej igri karte skrivajo dva para odÅtevanja. Najti je treba oba dela enaÄbe odÅtevanja in ju ponovno zdruÅiti. S klikom na karto se pokaÅe skrita Åtevilka, najti pa je treba drugo karto, ki je prav tako del enaÄbe. Naenkrat je mogoÄe obrniti le dve karti, zato si je treba zapomniti tudi, kje se Åtevilke skrivajo. Ko sta hkrati odkriti obe karti, ki sestavljata enaÄbo, izgineta. Igre je konec, ko so odkriti vsi pari kart! :)"
+"V tej igri karte skrivajo dva para odÅtevanja. Najti je treba oba dela enaÄbe odÅtevanja in ju ponovno zdruÅiti. S klikom na karto se pokaÅe skrita Åtevilka, najti pa je treba drugo karto, ki je prav tako del enaÄbe. Naenkrat je mogoÄe obrniti le dve karti, zato si je treba zapomniti tudi, kje se Åtevilke skrivajo. Ko sta obe karti, ki tvorita enaÄbo, odkriti, izgineta. Igre je konec, ko so odkriti vsi pari kart! :)"
 
 #: ../src/memory_minus_tux-activity/memory_minus_tux.xml.in.h:1
 msgid "Subtraction memory game against Tux"
@@ -6468,7 +6468,7 @@ msgstr "Branje Åtevil, spomin."
 
 #: ../src/memory_wordnumber-activity/memory_wordnumber.xml.in.h:5
 msgid "You can see some cards, but you can't see what's on the other side of them. Each card is hiding a number of number, or the word of the number."
-msgstr "VidiÅ lahko nekaj kart, toda ne moreÅ videti kaj je na drugi strani. Vsaka karta skriva Åtevilo zapisano s Åtevilko ali besedo."
+msgstr "VidiÅ lahko nekaj kart, ne pa tudi, kaj je na drugi strani. Vsaka karta skriva Åtevilo zapisano s Åtevilko ali besedo."
 
 #: ../src/mining-activity/mining.xml.in.h:1
 msgid "Mining for gold"
@@ -7551,8 +7551,8 @@ msgid ""
 "  - 3: E\n"
 "  - 4: F\n"
 "  - 5: G\n"
-"  - 6: E\n"
-"  - 7: F\n"
+"  - 6: A\n"
+"  - 7: B\n"
 "  - 8: C (higher octave)\n"
 "  - etc.\n"
 "  - F1: C# / Db\n"
@@ -7561,7 +7561,7 @@ msgid ""
 "  - F4: G# / Ab\n"
 "  - F5: A# / Bb\n"
 msgstr ""
-"Predvajane bodo prikazane note. Pri igri je treba klikniti na ustrezno tipko na klaviaturi, ki predstavlja predvajane in predoÄene note. Vse ravni, razen zadnje imajo note tudi barvno oznaÄene za laÅje uÄenje. Na vsaki ravni se zahtevnost zviÅa z dodajanjem vedno veÄ not. Na ravneh 1-6 je uporabljen violinski kljuÄ, na ravneh 7-12 pa basovski. Po vsakih petih pridobljenih toÄkah se raven zviÅa (nepravilen odgovor odÅteva, pravilen pa toÄke priÅteva).\n"
+"Predvajane bodo prikazane note. Pri igri je treba klikniti na ustrezno tipko na klaviaturi, ki predstavlja predvajane in predoÄene note. Vse ravni, razen zadnje, imajo note tudi barvno oznaÄene za laÅje uÄenje. Na vsaki ravni se zahtevnost zviÅa z dodajanjem vedno veÄ not. Na ravneh 1-6 je uporabljen violinski kljuÄ, na ravneh 7-12 pa basovski. Po vsakih petih pridobljenih toÄkah se raven zviÅa (nepravilen odgovor odÅteva, pravilen pa toÄke priÅteva).\n"
 "\n"
 "Dejavnost omogoÄa tudi tipkovne bliÅnjice:\n"
 "- povratnica: izbriÅe noto\n"



[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]