Re: gThumb



Baris Cicek wrote:

Ben LKD listelerine kayitli degilim artik. O yuzden tasiyamayacagim.
Ancak burada bir fikir birligi saglanabilir saniyorum. Ozellikle Turkuaz
uzerinde. Ben camgobegi yerine turkuaz kullanilmasini yeglerim dogrusu.
CMYK istedigi gibi kalabilir, onu degistirmek zorunda degiliz. Magenta
konusunda da macenta olabilir pek tabi, okundugu gibi. Eger Camgobegi'ne
tamam diyenler turkuaza da tamam derlerse, cogunluk saglanmis oluyor.


Zaten terim linux org tr 'de de farkli bir sonuc cikmayacaktir ki.
Elimizde oneri yok degil, bu sefer ilginctir, karsilayan Turkce kelime
cok ve hangisini kullanalim ona karar veremedik. :)



Merhaba

AslÄnda (genel olarak) ne kadar Ãok 'bir bilen' bu tartÄÅmaya katÄlÄrsa bir sonuà ÃÄkma olasÄlÄÄÄ da o kadar artar, dolayÄsÄyla terim listesinde de tartÄÅmak gerekir diye dÃÅÃnÃyorum. SonuÃta o liste bu amaà iÃin kuruldu. Hatta biz bu terim tartÄÅmalarÄnÄ burada yapmayabiliriz, hepsini doÄrudan terim listesine taÅÄyabiliriz.

Bir de, kanÄmca biz bir Åeyleri 'uyduruyor' ya da biraz daha yumuÅak tabiriyle 'ÃfÃrÃyor' olmayalÄm. Magenta'nÄn mutlaka bir karÅÄlÄÄÄ vardÄr, bunu araÅtÄrmak gerekir. TDK'nÄn sÃzlÃÄà ve/veya ÃalÄÅanlarÄ bize yardÄmcÄ olabilir mi, internetten araÅtÄracaÄÄm, gerekiyorsa bu hafta bir telefon aÃacaÄÄm. BildiÄim kadarÄyla hià birimizin asli gÃrevi TÃrkÃe iÃin kelime bulmak deÄil, dolayÄsÄyla her iÅin bir profesyoneli olduÄundan hareketle onlarÄ da konuya dahil etmek gerekiyor. Ben TDK ile gÃrÃÅÃp sonucu listeye haber veririm, eÄer itirazÄ olan yoksa.

Turkuaz ile camgÃbeÄi aynÄ renk mi, emin deÄilim. EÄer aynÄ ise, oyum turkuaz'dan yana olacaktÄr.

Son not, bu tÃr tartÄÅmalar (sinirlenmeden yapÄldÄÄÄ takdirde :-)) her zaman doÄruyu bulma yÃnÃnde iÅimizi kolaylaÅtÄrÄyor. Burada kiÅilerin deÄil, fikirlerin en uygununu bulmaya ÃalÄÅtÄÄÄmÄzÄ hatÄrlatmak isterim. Bu arada YÄldÄrÄm KarslÄoÄlu'ndan da bir ricam var, acaba etkin olarak kalite gÃvence ÃalÄÅmalarÄna katÄlabilir mi? Misal, K3b'nin 'oylum' kelimesinin kulaÄÄ tÄrmaladÄÄÄ aÅikar, bunun yerine bir Ãneri var mÄ? (K3b'ye Ãzel olarak bunu kde-i18n-tr kde org listesinde tartÄÅabiliriz).

Äyi ÃalÄÅmalar
GÃrkem



[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]