Re: [team-gnome-gr] Διαχείριση αλλ ηλογραφίας από λίστες συ νδρομητών (mailing list)



Nikos Alexandris wrote:
On Sun, 2008-03-23 at 23:06 +0000, Simos Xenitellis wrote:
Καλημέρα,
Ένα τυπικό ζήτημα είναι το πως γίνεται η εύκολη διαχείριση της αλληλογραφίας όταν κάποιος είναι γραμμένος σε πολλές λίστες συνδρομητών.

Σίμο,

είχα θέσει το ερώτημα πριν από λίγες μέρες αλλά μάλλον σου διέφυγε.

Η τυπική λύση είναι η χρήση φίλτρων στο πρόγραμμα της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας για να τοποθετεί τα γράμματα κάθε λίστας στη δική της ετικέτα/κατάλογο.

Ναι, είναι η τυπική λύση τελικά. Αλλά δεν μου αρέσει. Θα προτιμούσα
μάλλον μια πρόσβαση τύπου POP3 στο αρχείο, για παράδειμα, της δικής μας
λίστας (για όσους έχουν απλά ένα λογαριασμό με περιορισμένη
χωρητικότητα).

Δεν έχω εντρυφήσει στα της διαχείρισης η-αλληλογραφίας ούτε υπήρξα ποτέ
διαχειριστής. Δεν γνωρίζω τις δυσκολίες με λίγα λόγια και ίσως να είναι
άτοπο αυτό που ζητώ.
Υπάρχει αντίστοιχη επιλογή για κάθε πρόγραμμα. Προτιμώ το GMail λόγω των πλεονεκτημάτων που προσφέρει. Έχουμε ακόμα περισσότερες επιλογές όπως

α. Με το Evolution Mail (βασικό του Ubuntu, Fedora), υπάρχει ειδική επιλογή δημιουργίας φίλτρου αυτόματα από λίστα συνδρομητών. Δηλαδή το Evolution καταλαβαίνει ότι το τάδε γράμμα είναι από λίστα συνδρομητών (υπάρχουν ειδικές κεφαλίδες) και μπορεί κάποιος να βάλει το κατάλληλο φίλτρο. Κάνεις δεξί κλικ πάνω σε ένα από τα γράμματα, μετά Δημιουργία φίλτρου από λίστα συνδρομητών.
β. Νομίζω το ίδιο συμβαίνει και με το Thunderbird

Αν έχεις GMail και χρησιμοποιείς Evolution ή Thunderbird, τότε εκτός από POP3S μπορείς να ενεργοποιήσεις την επιλογή για πρόσβαση με IMAPS. Με αυτόν το τρόπο, οι ετικέτες που έχεις στο GMail εμφανίζονται αυτόματα στο Evolution/Thunderbird, και γίνεται συγχρονισμός της αλληλογραφίας.

Αν χρησιμοποιείς άλλα προγράμματα αλληλογραφίας, πρέπει να εντοπίσεις την κατάλληλη κεφαλίδα του γράμματος για να δουλέψει το φίλτρο.

Σίμος



[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]