Re: [Ekiga-list] Nat issues (cont) - REGISTER & Auth

On Sat, Mar 26, 2011 at 7:02 PM, Jani Patanen <jani patanen gmail com> wrote:
>> > Darn, the update was for EA510v3(c). My model is too old for any
>> > updates,
>> > thus I'm S out of luck.. ;(.
>> > With telepathy/empathy I was able to receive calls even behind NAT. I
>> > wonder
>> > if they have a workaround implemented or it's a bug (=working cause not
>> > coded according to specifications)...
>> Didn't you write earlier that telepathy doesn't work for you either?
> Hope I didn't. Telepathy does work, but the UI is not as good.

On Thu, Mar 17, 2011 at 1:40 PM, Jani Patanen <jani patanen gmail com> wrote:
> I was not able to register myself with telepathy either, but I think that
> boils down to TP using and unforwarded port number in my sip URI.

If Telepathy works, good for you. If it works in general (as in the trace) but not with, then it looks like you're out
of luck.

I bet Telepathy works because it's using ICE instead of STUN to go
through NAT. On the other hand, can be used only with STUN
(otherwise you get a 606 Not Acceptable because of a private address
in top Via).

Some things that could get Ekiga working:
* Disable STUN (it's somewhere in gconf) - if your router is rewriting
SIP packets, that could do the trick, assuming the router is good at
* Set your machine's hostname to something other than localhost - that
could help with the Call-ID problem (IIRC Ekiga's using the hostname
for Call-ID, I wonder where that IP came from).



[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]