Re: [guadec-local] Mail to Michal (please give me a quick review)



More Swedish below:

On 2015-01-22 19:10, Mattias Bengtsson wrote:
Hi all, sorry for the Swedish below but this is the E-Mail I intend to send to Michal who's chairman on the IT Student union here in Gothenburg. I'd like to press send on this E-Mail in a few hours so please reply swiftly if you have anything to say (and no bikeshedding! :D). I also plan on handing this over to Flax (my friend from GothCon) so he can forward this to his contact at Falken / Studiefrämjandet.

—————————————————————————

Hej Michal!

Det här är Mattias (från samtalet tidigare).

Här kommer lite info om vad GNOME och GUADEC är och vad vi vill ha hjälp med.

GNOME (http://www.gnome.org) är från början ett grafiskt gränssnitt för Linux skapat av Miguel de Icaza och Federico Mena Quintera i slutet av 90-talet.
GNOME har sen sin start utvecklats mycket och våra utvecklare jobbar numera både med operativsystemets mellanlager och direkt i Linuxkärnan för att skapa förutsättningar för en lättanvänd och trevlig arbetsmiljö. Vi jobbar inte bara med kod dock, några av våra viktigaste bidragare sysslar enbart med saker som koordination, översättning, design och outreach med mera.
Vi har sen en lång tid också en stiftelse som jobbar med att organisera programmeringsträffar, möten, konferenser och annat.


Här är det vi skickade från frilagret med projektsammanfattning.
Lite mindre tekniskt och mer luddigt/samhällsbyggande. Går ju att modifiera beroende lite på publik. Studieförbunden gillar nog lite mindre tekniskt.

----------------------------
Hej! Vi är en grupp teknikentusiaster som utvecklar mjukvara som open source i ett projekt som heter GNOME (https://www.gnome.org). Tanken med GNOME är att alla har rätt till ett datorsystem som respekterar deras integritet, finns på ett språk de talar och som de fritt kan modifiera och sprida vidare. GNOME finns tillgängligt för Linux.

Vi vill bjuda in andra utvecklare från hela världen till Göteborg och anordna föreläsningar och workshops under tre-fyra dagar nästa sommar. Vi beräknar att ungefär 250 personer kommer komma från Nordamerika, Europa, Asien och Sydamerika. Föreläsningarna kommer bland annat handla om integritet och övervakning, hjälpmedel för datoranvändande för de med funktionsnedsättningar, och arbete för ökad jämnställdhet inom IT.

Tidigare år har liknande konferenser hållits på olika platser i Europa, Nordamerika och Asien med gott resultat. Senast i Strassbourg, Frankrike. Läs mer om tidigare års konferenser här: https://www.guadec.org/ https://wiki.gnome.org/Events/Summit/ och http://2014.gnome.asia/

Vi ser fram emot att höra vad ni tycker!
----------------------------




En av våra viktigaste möten inträffar i Europa i början på Augusti varje år och heter GUADEC¹. Konferensen är tänkt att vara den största och viktigaste mötesplatsen för alla GNOME-användare (såväl programmerare och designers med mångårigt engagemang som lokala entusiaster och intresserade IT- eller datavetar-studenter). Förra sommaren bestämde stiftelsen att GUADEC 2015 skulle förläggas i Göteborg.
Konferensen är tudelad och brukar bestå av tre dagar regelrätt konferens med främst föreläsningar på dagtid och sociala evenemang kvällstid följt av tre-fyra dagar programmering, möten, samtal och brainstorm-sessioner. Under de första tre dagarna (Core days) brukar vi vara mellan 150-300 personer och under de sista tre-fyra dagarna (Hack days) brukar vi kanske vara mellan 100-150 första dagen och ner mot 20-40 pers under sista dagen.
Under Core days brukar vi starta dagen med en större/viktigare föreläsning kallad en keynote och efter det brukar vi köra två parallella föreläsningsspår. Traditionellt brukar keynotesen vara ganska välbesökta och där har vi behov av en föreläsningsal som tar 150 personer (men gärna mer). Efter keynoten brukar det kunna räcka med en sal som tar 100 och en lite mindre. Under Core days är det även ett stort plus om det finns tillgång till öppna ytor för spontana samtal och bänkar och stolar för kortare programmeringssessioner (när konferensschemat inte är så intressant).
Under Hack days brukar vi ha dels planerade möten och dels spontana möten och programmeringssessioner. Det vi behöver här är fyra (men gärna fler) mötesrum för mellan 10-30 utvecklare för möten och sen plats för övriga deltagare att sitta med sina laptops och koda eller designa eller vad de nu vill hålla på med. Konceptet för Hack days är spontanitet. :)

Denna del låter bra.


Under antingen Core days eller Hack days är även planen att hålla nybörjarkurs för de som är nyfikna på att börja utveckla med eller för GNOME.

Viktigt att nämna är att Core days och Hack days inte nödvändigtvis behöver vara i samma lokaler.

Sammanfattat vad vi behöver är alltså:

Core days:
 - 1 föreläsningssal för 150+ personer för keynote
 - 2 föreläsningssalar för sammanlagt 150+ personer för resterande föreläsningar
 - Platser att sitta med bärbar dator för de som vill skippa en föreläsning
 - Fungerande och stabilt WiFi (jätteviktigt!)
 - Projektor för bägge föreläsningsrum

"bägge föreläsningsrummen" eller "två föreläsningsrum"


Hack days
 - 4 mötesrum för 10-30 personer
 - rum eller öppna ytor där de som inte sitter i möte kan sitta och jobba med GNOME.
 - Fungerande och stabilt WiFi (jätteviktigt!)

Det jag/vi är intresserade av är allt från kontakter och tips på bra lokaler till erbjudanden om lokal för hyra eller gratis eller erbjudande om samarbete.

Med vänliga hälsningar,
Mattias Bengtsson


Gött!
- Andreas


[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]