GNOME Türkiye hedefleri




Merhaba

Bundan sonra (periyodik olmasa da) GNOME Türkiye ekibi olarak kendimize gerçekçi, ölçülebilir, karşılaştırılabilir hedefler koymayı planlıyorum. Bir hedef planı yapmakla geriye dönüp baktığımızda ne kadar başarılı (ya da başarısız :-)) olduğumuzu görme fırsatımız olacaktır.

Öncelikle son bir kaç ayda gelinen noktaya ilişkin bir durum değerlendirmesi yaparsak,

1- Yeni web sayfamız neredeyse tamamlandı. Bu hafta içinde derneklerden yazıları aldığımız anda başvuru onaylanacak, gnome.org.tr'yi yasal olarak kullanım hakkına sahip olacağız. Biraz daha "vücutlu" görünmemiz açısından önemli bir gelişme.

2- "GNOME Türkiye" oluşumunun amaçlarını hazırlayarak çalışmalarımızı çeviri-yoğun bir sistemden çıkartıp daha genel, herkese hitap edebilecek bir sistematiğe oturtmanın ilk adımını attık. Hala yapılması gereken işlemler var.

3- GNOME 2.8'de temel çeviri gruplarında %100'e yakın bir başarı sağladık, ancak çevirilerin tümüne baktığımız zaman %63'ler civarındayız.

Bu durumdan hareketle, önümüzdeki aylar için şu çalışmaları yapmak üzere harekete geçmek ve sonuçları almaya başlamak, sanırım çok da "uçmak" olarak algılanmayacaktır. Görevlerin tamamı açık uçludur, ilgilenen olursa seve seve kendisine teslim edebiliriz.

1- Yaptığımız çalışmalara ilişkin bir basın bülteni hazırlayarak bunu GNOME camiasıyla paylaşmak

2- GNOME 2.10 çeviri oranını 2 ay içinde %70'e getirmek ve temel paketlerde bu oranın %98-%100 arasında kalmasına çalışmak

3- Web sayfasını her ay 4 haber girerek güncel tutmak, son kullanıcıları GNOME dünyası hakkında bilgilendirmek

Sanırım hepsi gerçekleştirilebilir hedefler. Yorumlarınızı bekliyorum.

İyi çalışmalar
Görkem



[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]