gnome-packagekit - master



Ahoj.

Nový stav modulu gnome-packagekit - master - help (slovenský) je teraz 'Na kontrolu'.
http://l10n.gnome.org/vertimus/gnome-packagekit/master/help/sk

ufff

1. prirucka
msgid "<application>gnome-packagekit</application> Manual"
msgstr "Prírička <application>gnome-packagekit</application>"

2. alebo
msgid "To report a bug or make a suggestion regarding the gnome-packagekit application or this manual, follow the directions in the <ulink url=\"http://www.packagekit.org/\"; type=\"http\"><application>gnome-packagekit</application> Contact Page</ulink>."
msgstr "Ak chcete ohlásiť chybu alebo návrh týkajúci sa aplikácie gnome-packagekit aplebo tejto príručky, nasledujte inštrukcie na <ulink url=\"http://www.packagekit.org/\"; type=\"http\">Kontaktnej stránke <application>gnome-packagekit</application></ulink>."

3. technologie
msgid "PackageKit is designed to unify all the software graphical tools used in different distributions. It abstracts the various underlying package management technologies like yum, apt, smart etc. and provides unified graphical and command line frontends. It also provides a framework that includes programming interfaces that other software applications can take advantage of. It is not a replacement for existing package managers like yum."
msgstr "PackageKit je navrhnutý tak, aby zjednotil grafické nástroje, ktoré sa používajú v rozličných distribúciách. Abstrahuje rôzne technlógie správy balíkov ležiace na nižších úrovniach ako yum, apt, smart atď. a poskytuje jednotné rozhrania - grafické a pre príkazový riadok. Tiež poskytuje platformu obsahujúcu programovacie rozhrania, ktoré môžu využiť ďalšie aplikácie. Nie je náhradou existujúcich správcov balíkov ako yum."

4. co znamena; a tiez, ze
msgid "Some of the architectural advantages of PackageKit over other package management solutions are that the PackageKit daemon runs as a system process that is not tied to any user session, which means that a long-running update or installation will not be interrupted if the user who started it logs out. Tasks are queued up, meaning that a user can initiate multiple tasks which will be executed one by one and also that multiple users can also use PackageKit in parallel without completely locking each other out. Access to all privileged operations is controlled via <ulink url=\"http://en.wikipedia.org/wiki/PolicyKit\";>PolicyKit</ulink>."
msgstr "Niektoré z architekturálnych výhod PackageKit v porovnaní s inými riešeniami na správu balíkov sú, že démon PackageKit beží ako systémový proces, ktorý nie je viazaný na žiadnu používateľskú reláciu, čo znamená, že dlhotrvajúca aktualizácia alebo inštalácia sa nepreruší odhlásením používateľa, ktorý ju spustil. Úlohy sa zoraďujú vo fronte, žo znamená, že používateľ môže začať viacero úloh, ktoré sa vykonajú jedna za druhou a tiež že viacero používateľov môže používať PackageKit súčasne bez toho, aby sa vylučovali. Prístup ku všetkým privilegovaným operáciám je realizovaný prostredníctvom <ulink url=\"http://en.wikipedia.org/wiki/PolicyKit\";>PolicyKit</ulink>."

5. Povolenie alebo zakazanie (viackrat)
msgid "<command>gpk-repo</command>: Enabling or disabling software repositories"
msgstr "<command>gpk-repo</command>: Zapínanie a vypínanie zdrojov softvéru"

6. kliknete; vasej ploche alebo v spravcovi suborov
msgid "<command>gpk-install-file</command>: Installs locally available software packages. This also gets run if you double-click on a package in your desktop or within a file manager."
msgstr "<command>gpk-install-file</command>: Inštaluje lokálne dostupné balíky softvéru. Tiež sa spustí, keď dvakrát kliknente na balík na vašej ploche v správcovi súborov."

7. menu -> ponuka (viackrat)
msgid "Add/Remove software application accessed via <menuchoice><guimenu>System</guimenu><guisubmenu>Administration</guisubmenu><guimenuitem>Add/Remove Software</guimenuitem></menuchoice> allows you to search the software repository easily or browse through the different groups like multimedia or office and select software packages to install or remove from your system. You can find more information about any package such as description and dependencies by just clicking on it. Before installing a package, you also can visit the home page of the software projects easily for getting any additional details."
msgstr "Aplikácia Pridať/odstrániť softvér prístupná z menu <menuchoice><guimenu>Systém</guimenu><guisubmenu>Správa</guisubmenu><guimenuitem>Pridať/odstrániť softvér</guimenuitem></menuchoice> vám umožňuje jednoducho prechádzať alebo hľadať v zdrojoch softvéru v rôznych skupinách ako multimédiá alebo kancelária a vybrať balíky, ktoré chcete nainštalovať alebo ostrániť zo svojho systému. Ďalšie informácie o ktoromkoľvek balíku ako jeho popis alebo závislosti sa dozviete po kliknutí naň. Pred inštaláciou balíka môžete tiež jednoducho navštíviť domovskú stránku softvéru, kde sa dozviete ďalšie podrobnosti."


Pavol Klačanský
--
Toto je automatická správa odoslaná z l10n.gnome.org.


[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]