Re: press release to translate - GUADEC (DUTCH)Hi,

Here's the Dutch announcement:


Kind regards,
Vincent van Adrighem
-- 
GNOME vertalen: Kijk op http://nl.gnome.org/ voor meer info.
Kom eens langs op irc://irc.gnome.org/gnome-nl/
GUADEC 2006 IN BARCELONA

De 7e jaarlijkse Europese Conferentie voor GNOME gebruikers en ontwikkelaars (GUADEC) zal vele bedrijven, overheden, onderwijsinstituten en eindgebruikers naar Barcelona trekken.

BOSTON, VS - 20 juni 2005 - De 7e jaarlijkse Europese Conferentie voor GNOME gebruikers en ontwikkelaars (GUADEC) zal niet alleen software-ontwikkelaars, maar ook vele bedrijven, overheden en thuisgebruikers van vrije software naar Barcelona (Catalonià - Spanje) toe trekken.

De conferentie zal de nadruk leggen op de mogelijkheden en richting van GNOME, een vrije, gebruikersvriendelijke, krachtige en toegankelijke grafische werkomgeving voor thuiscomputers, bedrijfs-PC's en draagbare internet-apparaten.

Er zijn workshops voor software-ontwikkelaars, demonstraties van vertalingen en vertaalmogelijkheden, business modellen voor de ontwikkeling van vrije software, GNOME in mobiele apparaten en discussies over de toekomst van GNOME.

GNOME zal gezamenlijk georganiseerd worden door de GNOME Foundation, de Generalitat de Catalunya (Catalaanse overheid), de gemeenteraad van Barcelona, de Internet Global Congress (IGC) en de lokale "vrije software"-gemeenschap. Het evenement zal plaatshebben in combinatie met het IGC in de Fira de Barcelona in de maand mei van 2006. De exacte datum zal nog aangekondigd worden.

Owen Taylor, voorzitter van het bestuur van de GNOME Foundation, verwelkomt de deelname van de lokale overheid: "Dit is een unieke kans voor de lokale overheid om hun ontwikkelingen op het gebied van e-overheid en e-onderwijs te demonstreren en hun ervaringen te delen met bezoekers vanover de wereld."

De Catalaanse overheid en de gemeenteraad van Barcelona zijn toegewijd aan het gebruik van open standaarden en vrije en open source software  in de publieke sector en stimuleren de toepassing van vrije software bij de burgers.

De secretaris van "Telecommunicatie en de Informatiemaatschappij" van de Catalaanse overheid, Oriol Ferran, benadrukte "het belang voor Catalonià van het organiseren van evenementen als GUADEC, omdat dit helpt het staatsbeleid van "stimuleren van de ontwikkeling van Vrije Software" te onderschrijven".

Volgens Oriol Ferran stellen "Deze bijeenkomsten ons in staat om aandacht te besteden aan de discussiepunten van de ontwikkeling van Vrije Software en zet het Catalonià op de kaart in dit veld".

Info over GNOME en de GNOME Foundation

De GNOME Foundation is een organisatie, bestaande uit honderden vrijwilligers en leidende bedrijven, die zich toelegt op de vooruitgang van GNOME. GNOME is een vrije, gebruikersvriendelijke, krachtige en toegankelijke grafische werkomgeving voor thuiscomputers, bedrijfs-PC's en draagbare internet-apparaten. Vele leidende software-ontwikkelaars en computerproducenten ondersteunen het GNOME project, geleid door een wereldwijde gemeenschap van vrijwilligers. De Foundation levert organisationele, financiÃle en juridische ondersteuning aan het GNOME project en helpt bij het bepalen van de visie en richting van het project. Kijk voor meer informatie over GNOME op nl.gnome.org of www.gnome.org.

Info over GUADEC

De Europese GNOME Conferentie voor Gebruikers en Ontwikkelaars (GUADEC) is een jaarlijkse bijeenkomst van GNOME-ontwikkelaars, enthousiastelingen, en gebruikers uit zowel het bedrijfsleven als de overheid en het onderwijs uit de hele wereld. Het voorziet in een forum voor leden van het GNOME project om hun werk te demonstreren en om de discussiÃren over de toekomst van GNOME. Ieder georganiseerd in een ander land, is GUADEC een katalysator voor de toekomstige ontwikkeling en richting van GNOME. Kijk voor meer info op guadec.gnome.org.

Info over de IGC

Het Internet Global Congress is het leidinggevende "Internet en Nieuwe Technologie" congres in Spanje. Het wordt georganiseerd door de Fundacià Barcelona Digital, en bestaat uit een serie van congressen over enkele belangrijke thema's van de Informatiemaatschappij. Ook is er een tentoonstelling (IGC Village) waar afgevaardigden de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van ICT-producten en -diensten kunnen zien. Kijk voor meer info op www.igcweb.net.

Attachment: signature.asc
Description: This is a digitally signed message part[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]