Re: [gnome-nl] Underscores in te vertalen stringsDag Just, die dienen voor de Alt-sneltoetsen in de toepassing, en moeten ook in de vertaling terechtkomen, liefst voor dezelfde letter als in het Engels. Als er bijvoorbeeld in het Engels staat "_Apply", betekent dit dat je op de plaats waar je dat in de toepassing tegenkomt kan drukken op Alt+A, dan voer je het uit met je toetsenbord (terwijl je Alt ingedrukt houdt zullen ook overal alle letters die je kunt gebruiken als Alt-sneltoets worden onderstreept). In de vertaling volg je, indien mogelijk en zo veel mogelijk, de sneltoetsen in het Engels, en vertaal je "_Apply" dus met "Toep_assen".

Als de sneltoets in het Engels een letter is die niet in de vertaling voorkomt, is het wat puzzelwerk, en moet je onderzoeken welke andere letter je dan best kunt gebruiken, die nog niet in een andere string wordt gebruikt. Bv. "E_xtract" kan je vertalen met "_Uitpakken" of "Uit_pakken" of eender wat, zolang er maar geen andere string is waarin al een "_u" resp. "_p" voorkomt.

Geen probleem echter als er wat inconsistenties zijn wat die Alt-sneltoetsen betreft, want ik vermoed dat zo goed als niemand ze eigenlijk echt gebruikt, zelfs niet in het Engels.

Extra zaken toevoegen in de vertaling doe je best niet, tenzij het echt noodzakelijk is omdat de vertaling anders geen steek houdt. Je kan de ontwikkelaars wel vragen om zoiets in de Engelse string te steken, dan kunnen die vertaald worden met die extra informatie en genieten alle vertalingen van de verhoogde duidelijkheid.

Groetjes
Nathan

Op vrijdag 11 mei 2018 om 21:19 schreef Just Vecht <justvecht ziggo nl>:
Hoi mensen, Wat doen de underscores in de te vertalen strings en soms gewoon midden in een woord? Verder ziw ik graag de context van een bepaalde string in de GUI. Dan zie ik in een string bijvoorbeeld: Brown [layers-action]. groet, Just _______________________________________________ gnome-nl-list discussielijst gnome-nl-list gnome org https://mail.gnome.org/mailman/listinfo/gnome-nl-list


[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]