[gnome-nl] borrel
Hallo allen,

Even een kleine recapitulatie van de borrel bij de VPRO gisteren.

Allereerst werd mij compleet niet duidelijk wat de VPRO er mee van doen had behalve het beschikbaar stellen van de ruimte, maar dat mocht de pret niet drukken.

Er waren een stuk of 30-40 mensen aanwezig, van de ontwikkelaars van Lilypond tot aan een vertegenwoordiger van Footmark, die gemeentes naar OO.o overzet.

Er werd een presentatie gegeven door Leon Gommans en Jo La Haye van MMBase, die het initiatief hebben genomen tot het organiseren van de groots opgezette Holland Open software-conferentie [1], van 30 mei t/m 1 juni in Amsterdam (inderdaad, tegelijkertijd met GUADEC :( ) De toegang is E185,- p.p. maar voor community-groepen zoals de onze en voor studenten wordt flinke korting gegeven (ze maken geen winst op die toegangsprijs, voor alle duidelijkheid).

Verder heb ik gesproken met Wouter Stam, een PhD aan de VU die onderzoek doet naar relaties tussen bedrijven en sociale groepen op het gebied van OSS, Gijs Hillenius van Computable die interesse toonde in GNOME-vertalingen, Wouter Tebbens van xlocal.com die iemand zocht met verstand van Flumotion (reageer ff Ronald!) en Alex de Haan van de Stichting SoftwareConsulent.nl die graag met ons wou samenwerken bij o.m. het geven van MKB-trainingen voor OSS-oplossingen.

Onze eigen Fabrice Mous van KDE-nl was er uiteraard ook, een interessant ding dat hij vertelde was dat KDE-nl een bescheiden eigen budget heeft dat ze verkrijgen doordat ze als "special interest group" van de NLLGG o.a. sprekers leveren. Lijkt het iemand wat om iets soortgelijks op te proberen te zetten?


[1] www.hollandopen.nl

--
Reinout van Schouwen

==  Europa zonder softwarepatenten! == www.nosoftwarepatents.com ==[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]