[gnome-el] Συζήτηση σχετικά με τη διοργάνωση του GUADEC στην Ελλάδα



Γεια σας,

(Για όσους δεν το γνωρίζουν, το συνέδριο GUADEC αφορά τους χρήστες και προγραμματιστές του GNOME).

Το φετινό συνέδριο θα διοργανωθεί στην Καρλσρούη της Γερμανίας, ενώ για του χρόνου υπάρχει μια πρόταση για το Μάντσεστερ η οποία μετά τα τελευταία γεγονότα (brexit) δεν είναι σίγουρη η διοργάνωση.
Για το λόγο αυτό σκεφτόμαστε με τον Ευστάθιο Ιωσηφίδη να στείλουμε πρόταση για Ελλάδα, Θεσσαλονίκη ή Αθήνα (το πιο πιθανό).

Το αρχικό πρόβλημα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε είναι η έλλειψη ατόμων-εθελοντών που θα βοηθήσουν στη διοργάνωση του συνεδρίου, αφού και εγώ και ο Στάθης είμαστε σε ξεχωριστές πόλεις εκτός Αθήνας. Για αρχή πρέπει να δημιουργηθεί η βασική ομάδα (δείτε [1]), όπου θα είναι υπεύθυνη για τη διοργάνωση του συνεδρίου.

Οπότε, υπάρχουν άτομα που θέλουν να συμμετάσχουν σε αυτό το εγχείρημα; Δηλαδή να προετοιμάσουμε την αίτηση, και στη συνέχεια να βοηθήσουν στη διοργάνωση του συνεδρίου;

Η πρώτη επικοινωνία που είχαμε με την ΕΕΛΛΑΚ ήταν θετική. Kαθώς είναι πρόθυμοι να βοηθήσουν στην εύρεση χορηγών, προώθηση του συνεδρίου και εύρεση/πρόταση χώρων. Να σας θυμήσω πως παλιότερα υπήρξε μια πρόταση για διοργάνωση του συνεδρίου στον Πειραιά [2], αλλά (λόγω του δικού μας grexit τότε) η ιδέα έμεινε στα χαρτιά.

Οι αντιδράσεις που έχω πάρει από το IRC στα κανάλια του GNOME είναι θετικές, όλοι θα ήθελαν να συνδιάσουν συνέδριο και διακοπές μαζί στην Ελλάδα!

Θάνος

[1] https://wiki.gnome.org/GUADEC/HowTo/Team
[2] https://mail.gnome.org/archives/gnome-el-list/2015-April/msg00002.html


[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]