[gnome-nl] PERSBERICHT: nieuwe versie open source tekstverwerker AbiWord uitgebracht




==========================================================================
04/10/2005: Nieuwe versie open source tekstverwerker AbiWord uitgebracht.
==========================================================================

ENSCHEDE, 4 oktober 2005 - Vandaag is een nieuwe versie van de kleine en snelle tekstverwerker AbiWord uitgebracht. Versie 2.4 staat vooraan wat betreft gebruiksvriendelijkheid, functionaliteit en interoperabiliteit.

AbiWord 2.4 is de stabielste en veelzijdigste AbiWord-versie ooit. "Naast talloze kleine verbeteringen die gemaakt zijn naar aanleiding van feedback van onze gebruikers, bevat het een aantal boeiende nieuwe mogelijkheden, zoals grammaticacontrole voor Engels en een formule-editor voor wiskundige vergelijkingen." zegt Marc Maurer, recent afgestudeerd aan de Universiteit Twente en een van de AbiWord-programmeurs. "Verder hebben we belangrijke verbeteringen aangebracht aan de revisie-historie van documenten, het inlezen van WordPerfect- en MS Word-bestanden en, niet te vergeten, de ondersteuning voor Aziatische tekst!".

AbiWord is vrije software; het is geheel gratis en de broncode is vrij beschikbaar. Het is verkrijgbaar in versies voor MacOS X, Windows en Linux en is onder meer vertaald naar het Nederlands.

Meer informatie en downloads: http://www.abisource.com/.



[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]