Re: Ako je to so =?ISO-8859-2?Q?za=E8le=F2ovan=EDm=3F?=



Dňa 10.03.2010 17:07, roman matyus  wrote / napísal(a):
Ahojte,
trochu ma znepokojuje riešenie začleňovania. Posledný mail o začlenení modulu mi prišiel 4.3.2010.
Strácam nádej, že moduly ktoré čakajú na začlenenie sa do GNOME 2.30 skutočne dostanú.
Myslím že pred časom som písal mail, ku ktorému sa ľudia jasne vyjadrili, že si želajú začlenenie čo najviac modulov. Preto som chcel aby bol Marcel ako jediný začleňovateľ od ktorého závisí, či naša práca bude k niečomu dobrá alebo nie bol odbremenený od všetkých ostatných povinností. Aj od čítania takýchto mailov.

Dokonca som aj za také riešenie aby nastal freez pingpongu a marcel začlenil iba tie reťazce ktoré považuje za dobré. Po začlenení všetkých čakajúcich modulov sa môže pokračovať v pingpongu.
Fakt by preklad tak strašne utrpel na kvalite, ak by bol napr. automaticky začlenení po skontrolovaní minimálne dvomi kontrolórmi?
Toto sme už tiež riešili. Myslím že sme dospeli k dohode že označíme sporné reťazce za fuzzy. Urobiť to môže ktokoľvek, prekladateľ, kontrolór aj začleňovateľ. Preto apelujem aj na ostatných prekladateľov aby preklad zbytočne nezdržiavali. A tiež na tých ktorých moduly sú v stave na kontrolu, aby vyvinuli maximálne možné úsilie a v čo najkratšom čase odstránili nedostatky.

čo si myslia ostatní?
 
Je mi jasné, že ak to obíde Marcela, bude preklad obsahovať o nejaké to percento* viac chybných reťazcov, ale vzhľadom na to, že pripomienky pri začleňovaní veľmi zriedka obsahujú (ak vôbec) žiadosť o opravu vyslovene zlého prekladu, takýto postup by bol podla mňa vhodný. V prípade prebytočného času veď môže Marcel kontrolovať dodatočne. Nejaké to 1-2%* nepresností neublížia tak ako 55% bez prekladu.
.. alebo by to chcelo ešte nejakého začleňovateľa.
*odhad
--
S pozdravom Roman Mátyus
_______________________________________________ gnome-sk-list mailing list gnome-sk-list gnome org http://mail.gnome.org/mailman/listinfo/gnome-sk-list



[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]