[team-gnome-gr] Album, άλμπουμ, λεύκωμα, συλλογή...



Καλημέρα. Μεταφράζοντας το gthumb συνάντησα τον όρο album και στην αρχή το άφησα αμετάφραστο (άλμπουμ, web/διαδικτυακό άλμπουμ). Ύστερα βλέποντας την ελληνική βερσιόν του ιστότοπου του Picasa άλλαξα τον όρο στα σχετικά με το Picasa μηνύματα σε 'λεύκωμα' και το web album σε 'λεύκωμα ιστού'. Δεδομένου ότι μερικά από τα μηνύματα για το ανέβασμα στο Picasa χρησιμοποιούνται και για το ανέβασμα φωτό με χρήση του gthumb σε άλλους ιστότοπους, αλλά και για λόγους ομοιομορφίας, αποφάσισα τελικά να αποδώσω παντού το album κατά τα παραπάνω (λεύκωμα και λεύκωμα ιστού).

Προσωπικά αυτή η απόδοση μου αρέσει περισσότερο και νομίζω ταιριάζει για φωτογραφίες. Όμως στο f-spot που ήταν το βασικό πρόγραμμα για φωτό στο Ubuntu το 'album' αποδίδεται σαν 'συλλογή', αν και παλιότερα, όπως είδα ψάχνοντας και προσπαθώντας να αποφασίσω, ήταν 'λεύκωμα' (http://gitorious.org/f-spot/mainline/commit/a1d5e92) ενώ στο shotwell, που θα είναι πλέον το βασικό viewer, είναι αλλού 'λεύκωμα' κι αλλού αμετάφραστο.

Ρωτώ γιατί αφενός θα επανέλθω σύντομα στο gthumb (μιας και καθυστέρησα τη μετάφραση και προστέθηκαν μηνύματα από τότε που ξεκίνησα) οπότε είναι ευκαιρία να αλλαχτεί αν δεν είναι σωστό/δεν αρέσει, αφετέρου για να καταλήξουμε σε έναν όρο που θα πρέπει/καλό θα είναι να χρησιμοποιείται σε σχετικά προγράμματα (κάτι που πιστεύω πρέπει να γίνει και για πολλούς ακόμα όρους).

Δημήτρης



[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]