[team-gnome-gr] Wikipedia offline: Aarddict



Αντιγράφω από το φόρουμ του ubuntu-gr:

Το Aarddict (http://www.aarddict.org/) είναι ένα καινούριο λεξικό για Λίνουξ (και άλλες πλατφόρμες).
Το βασικό του προτέρημα είναι ότι μπορείτε να κατεβάσετε και να χρησιμοποιείτε τη Βικιπαίδεια σε διάφορες γλώσσες χωρίς να χρειάζεστε σύνδεση στο Διαδίκτυο. Είναι γρήγορη εφαρμογή και ιδιαίτερα εμφανίσιμη (γραμμένη σε GTK+, με σαφώς καλύτερη απόδοση των άρθρων της Βικιπαίδειας σε σχέση με stardict και sdict). Υποστηρίζει τους συνδέσμους, τις παραπομπές και τους πίνακες της Βικιπαίδειας, αλλά όχι εικόνες.
Για να το εγκαταστήσετε, κατεβάσετε το αρχείο .deb της εφαρμογής από το site (http://www.aarddict.org/aarddict_0.7.4-1_py2.6.deb), καθώς και τα λεξικά που σας ενδιαφέρουν. Ανοίξτε την εφαρμογή και επιλέξτε από τα μενού Dictionary->Open... για να προσθέσετε ένα ένα τα λεξικά.
Αυτή τη στιγμή είναι διαθέσιμη η Ελληνική wikipedia (95Μ)(http://www.aarddict.org/d/elwiki-20090512-1.aar), Ρώσικη, Ουκρανική και απλών Αγγλικών για απευθείας λήψη, και η Αγγλική (5.8Gb) σε torrent (τα πρωινά δεν είναι πάντα διαθέσιμο, δοκιμάστε βράδυ). Επίσης, δύο Αγγλικά λεξικά, καθώς και οδηγίες για να φτιάξετε τα δικά σας, από wikipedia dumps & XDXF.

Τζένη


[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]